το πρόσωπο του θεριού

Το δικό μου όχι ήταν απόλυτα συνειδητό. Ήταν το όχι στην υποκρισία, τη διγλωσσία και τον ξύλινο λόγο της πολιτικής. Ήταν η απαίτηση να πέσουν οι μάσκες και να μιλήσει η αθώα παιδική ματιά. Ήταν μια κραυγή που ζητούσε επιτακτικά να ακουστεί.
" Πολιτική είναι να ξερνάς."
Έλεγε ο Χάινριχ Μπελ.
Κι έρχεται μια χούφτα ανθρώπων που μιλούν μια γλώσσα ξένη στα τερτίπια των πολιτικών. Βάζουν στο στόμα τους λέξεις πεθαμένες από καιρό και μου ζητούν να τις αναστήσω με την ψήφο μου. Τη λέξη " δίκιο", τη λέξη " δημοκρατία" ,τη λέξη "ανθρωπιά". Έχω το δικαίωμα να κάνω τώρα πίσω από φόβο?
Η απάντηση είναι μια.
ΟΧΙ !!
..
Αυτά έγραφα κάποιες μέρες πριν. Και σήμερα, μετά από ένα πραξικόπημα από τους θεσμούς που εξανάγκασαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να ταπεινωθεί και να χάσει επιτέλους αυτό το χαμόγελο που τους εξόργιζε, τα ίδια ξαναλέω.
Δεν αισθάνομαι παρά ένα μούδιασμα, μια αίσθηση ότι αυτό που ήθελα το πέτυχα. Η Ενωμένη Ευρώπη - που μόνο κατ΄ευφημισμόν είναι ενωμένη και Ευρώπη - έδειξε το αληθινό της πρόσωπο σε όλον τον κόσμο. Το πρόσωπο ενός θεριού που η μόνη λέξη που νιώθει είναι μία , το χρήμα.
Μακάρι να μπορούσα να νιώσω οργή, να διατρανώσω σε όλους τους τόνους πόσο προδωμένη αισθάνομαι..
Μα δεν μπορώ ..
Και ειλικρινά ζηλεύω αυτούς που εξακολουθούν να φωνάζουν.
Πάντα τους ζήλευα αυτούς τους ανθρώπους.. Ίσως γιατί εγώ δεν ήμουν ποτέ έτσι. Έτρωγα πρώτα τις σάρκες μου και μετά άπλωνα το χέρι να αναζητήσω ενόχους πέρα από μένα.
Έτσι και τώρα.
Δεν μπορώ να ρίξω το ανάθεμα σε μια χούφτα ανθρώπων που στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή , παλεύοντας με σφεντόνες απέναντι σε θεριά, νικήθηκαν.
Γιατί το νιώθω πως το διακύβευμα ήταν η ίδια η υπόσταση της πολιτικής στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας και η παρέα του πίστευαν στη δύναμη της πολιτικής έναντι των αγορών. Και έπρεπε με κάθε τρόπο να ηττηθούν, να εξουθενωθούν πολιτικά, να ταπεινωθούν.
Στο πτώμα της πολιτικής εγώ αρνούμαι να βγω και να φωνάξω.

Σχόλια

Ο χρήστης Eriugena είπε…
Ζείς ακόμα μέσα στην μεγάλη αυταπάτη και το ψέμμα του "αριστερού" πολιτικού απατεώνα πρωθυπουργου ΣΟΥ, που θέλει να πείσει όλα τα προβατοποιημένα άτομα ότι είναι δα και θύμα, ενώ είναι παραπάνω από προφανές πως ΠΟΤΕ του δεν ήθελε τίποτα παραπάνω από ένα ηπιότερο "πρόγραμμα", ήτοι ένα ηπιότερο πλάνο εξόντωσης του εργαζόμενου λαού (ντόπιου και μεταναστών). Το ότι του την χάλασαν την απάτη και την δική σας αυταπάτη και το ροζ συννεφάκι, οι αγαπητοί του "ευρωπαίοι", που με τόσο γλοιώδη τρόπο τους εξυμνούσε μέσω της εξὺμνησης της "ευρωπαϊκής ιδέας", δεν τον καθιστά θύμα κάποιας "συνωμοσίας" ή πράξης επιβολής για αποτροπή κάποιου "αγαθού σκοπού" αλλά πιθανόν θύμα ευρωαυλικής ίντριγκας για το ποιός θα είναι ιδιοκτήτης του "προγράμματος" δολοφονίας του λαού (ντόπιων και μεταναστών εργαζομενων). Αν θέλεις να ζεις σε αυταπάτες και συ και όλοι οι σε ύπνωση "αριστεροί" συνέχισε, συνεχίστε, κανείς δεν θα σας εμποδίσει.
Ο χρήστης ειρήνη είπε…
Αν με γνώριζες προσωπικά ,θα ήξερες πως ποτέ δεν εντάχθηκα σε κανένα κόμμα. Έχω αλλεργία σε κάθε είδους καθοδήγηση και κομματική γραμμή. Αν την προσπάθεια να συγκρατήσω τις κραυγές την μεταφράζεις "προβατοποίηση", θα σου πω μονάχα πως απεχθάνομαι τις κάθε είδους αγέλες, είτε είναι προβάτων είτε λύκων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρείσακτη,
Είχε την ατυχία το εύστοχο κείμενό σου να πέσει στα μάτια του Eriugena.
Γνωστό και μη εξαιρετέο τρω(γ)λο(γ)δύτη του διαδικτύου.
Περαστικά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

επική ειρωνεία

Κράχτες

Νικολάι Σταβρόγκιν